Piposz Tanya - Erdély, Bükkloka

language: HU / RO / EN
 
 

 

Erdély számtalan csodálatra méltó természeti adottsággal rendelkezik, és izgalmas lehetőségeket kínál a természet, s legfőképpen e táj szerelmeseinek. A Piposz Birtok mintegy 100 hektáron terül el. Erdély, s azon belül is Székelyföld természeti kincseinek világát fedezheti fel egy csapásra a hozzánk látogató; dombok, hegyek, rétek, nádasok, források és sziklák együttes látványával biztosítjuk a felejthetetlen utazás emlékeinek kellékeit.

 

Vendégeink Erdély legkeletibb részéhez érkeznek Bükkloka településre. Az útirány Csíkszereda-Csíkszépvíz-Gyimesfelsőlok, s miután elhagyták e települések között kiépített szerpentineket, s az utolsó fordulónál eléjük táruló szemet gyönyörködtető látványt is, jobbra letérve a Gyimesek első kicsi településére, Bükkloka felé folytatják az utazást. Körülbelül négy kilométer után megérkeznek a PIPOSZ-BIRTOK haragos zöld fenyvesekkel, messze kéklő hegyekkel körbezárt vendégházaihoz. A csend, a tiszta hegyi levegő és táj megindító szépsége fogadja a felfrissülni vágyó lelket. Javasoljuk, hogy látogasson el minden évszakban hozzánk és felejtkezzen el a mindennapi rohanásról a Gyimesek időtlenségbe zárt kicsiny világában!

Nyáron napsütötte dús legelők, kaszálók, zöld bársonnyal borított hegyek és dombok várják vendégeinket, és számtalan kristálytiszta vizű forrás vidám csobogása zenél fülükbe, míg télen a csendes,

Csónakázótavunkon csónakázhat jó időben, s a fagy beállta után máris korcsolyát húzhat a lábára, hogy egy kicsit megmozgassa izmait. Mindehhez biztosítjuk a szükséges eszközöket, csónakokat, korcsolyákat, sőt a csapatoknak a jégkorongozáshoz szükséges kaput és ütőket is. Motorosszán gyakorló pályánkon

békés, vastag fehér hótakaróval borított táj és fenyvesek látványa varázsolja el az idelátogatót. Minden évszak más és más lehetőségeket kínál a kalandot nem megvető, természetszerető vándornak. Akár csendes pihenéssel, akár a vidéket bebarangolva, aktívan kívánja eltölteni szabadidejét, mindenféleképpen megtalálja azt, amire vágyik. új izgalmakat élhet át minden kedves vendégünk, ahol felkészülhet egy hosszabb hegyi motorosszán túrára is akár. Birtokunkon megismerkedhet a hagyományos állattenyésztés szépségeivel, a pásztorok munkájával. Bárányok és kecskék között fedezheti fel az élővilág emberközeli pillanatait. Minden évszak más és más lehetőségeket kinál a kalandot meg nem vető természetszerető vándornak. Akár csendes pihenéssel, akár a vidéket bebarangolva, aktívan kívánjuk eltölteni szabadidőnket, mindenféleképpen megtaláljuk azt, amire vágyunk.
 
PIPOSZ TANYA - 2013
A birtok  /  Szállás  /  Étkezés /  Programok  /  Galéria  /  Vendégkönyv  /  Kapcsolat