Piposz Tanya - Erdély, Bükkloka

language: HU / RO / EN
 
 

 

A Gyimesek természeti adottságának köszönhetően a túrázási lehetőségek széles palettájáról válogathatunk. A havasokat gyalogosan vagy akár quad motorokkal is bejárhatjuk, télen felfedezhetjük a vidéket motoros vagy akár lovas szánnal is. Környékünk legmagasabb csúcsa, a Szellő-tető (1496 m) közvetlenül a birtok szomszédságában található, onnan könnyen megközelíthető. A látvány, ami a Szellőről tárul a szemünk elé, leírhatatlanul gyönyörű.

 

http://www.youtube.com/watch?v=xUdMO5QVOOU

https://www.youtube.com/watch?v=KejjzJBx6rM

 

Nemcsak a táj szépsége, hanem Gyimes gazdag történelmi, kulturális és néprajzi öröksége is csábító az idelátogatóknak. A magyarság itt élő népcsoportja, a gyimesi csángók között az ember lépten-nyomon megtapasztalja az élő múltat.

Az erdélyi -és immáron elmondható,- az anyaországi magyarság legnagyobb közös ünnepére, a csíksomlyói pünkösdi búcsúra egyre többen érkeznek Gyimesbe, hogy a csángók gyalogos zarándoklatához csatlakozva vegyenek részt az ünnepen.

Látnivalók a környéken:

Csíkszereda, Mikó-vár, ásványvizes fürdők, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Szent Anna-tó, 1000 éves határ.

Túraszervezés

Túrázáshoz biztosítjuk a tapasztalt idegenvezetőt és a szükséges járműveket, legyen szó kaland-, történelmi-, gyalogos-, quad-, szekér-, lovasszán-, vagy akár motoros-szán túráról. 

Csapatépítő tréningek

Outdoor-programok széles skálájával állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Folklórprogramok

Vendégeink ízelítőt kaphatnak a Gyimesi csángók életéből, megismerhetik a havasi élet zordságát, hagyományos csángó és székely rendezvényekre látogathatnak velünk.

 

 
PIPOSZ TANYA - 2013
A birtok  /  Szállás  /  Étkezés /  Programok  /  Galéria  /  Vendégkönyv  /  Kapcsolat