Piposz Tanya - Erdély, Bükkloka

language: HU / RO / EN
 
 

 

Ardealul, cu nenumeratele frumuseți naturale, cu peisajele pitorești ale munților Carpați oferă multe atracții de descoperit pentru iubitorii acestui regiuni. Proprietatea Piposz se întinde pe o suprafață de cca. 100 ha, conținând toate comorile naturale ale Transilvaniei: dealuri, munți, păjiști naturale, pășuni, păduri de brazi, izvoare - toate acestea aflând la îndemâna vizitatorilor pentru o experiență de neuitat.

 

Făgețel este cel mai estic punct locuit al Transilvaniei. Lăsând în urmă serpentinele după satul Frumoasa (lângă orașul Miercurea Ciuc), coborând spre Lunca de Sus admirăm priveliștea care îți taie respirația, al unei lumi parcă ieșită din basm. Înainte de terminarea coborârii dealului, pe partea către răsărit se află mica localitatea Făgețel. După aproximativ 4 km ajungem la Proprietatea Piposz: pensiune și căsuțe înconjurate de verdele pădurilor intense și de albastrul cerului. Liniștea, aerul curat și peisajele unice așteaptă cei dornici de relaxare pentru a uita stresul cotidian. Valea Ghimeșului oferă experințe palpitante vizitatorilor în toate cele 4 anotimpuri, fără a fi deranjați de efectele negative ale civilizației moderne.

Urcăm dealurile înalte, trecând prin păduri de brazi adânci, întâlnind peste tot cu susurul izvoarelor de apă curată, ne oprim pe pășunile montane binecuvântate de soarele verii și aerul curat, iar iarna descoperim munțile înalte și culmile albite de zăpadă, pădurile nemișcate


Iarna după îngheț tot aici, puteți încerca patinajul, sau hocheiul pe gheață - pentru toate aceste oferim echipamentele necesare (patine, crosa, porți, etc.). Pentru iubitori ale sporturilor extreme oferim senzația deosebită a snowmobilului: experiențe noi pe traseul pentru snowmobile,

oferind un sentiment de neuitat pentru vizitator. Aventuri  fără sfârșit în natura minunată, indiferent de anotimp: relaxare în liniștea Proprietății Piposz, plimbări, excursii lungi în natură, vara oferim posibilitatea de plimbare cu barca pe lacul nostru.
sau o excursie mai lungă între munți cu sania. La proprietate se află stână tradițională cu turma de oi, vizitatorii pot întâlni cu expediențele a creșterii animalelor.
 
PIPOSZ TANYA - 2013
A birtok  /  Szállás  /  Étkezés /  Programok  /  Galéria  /  Vendégkönyv  /  Kapcsolat