A birtok - Piposz Birtok

A birtok - Piposz Birtok

HUN
 
A BIRTOK

A Piposz Birtok mintegy 100 hektáron terül el. Erdély, s azon belül is Székelyföld természeti kincseinek világát fedezheti fel egy csapásra a hozzánk látogató.


Erdély számtalan csodálatra méltó természeti adottsággal rendelkezik, és izgalmas lehetőségeket kínál a természet, s legfőképpen e táj szerelmeseinek.

Dombok, hegyek, rétek, nádasok, források és sziklák együttes látványával biztosítjuk a felejthetetlen utazás emlékeinek kellékeit.

Vendégeink Erdély legkeletibb részéhez érkeznek Bükkloka településre. Az útirány Csíkszereda-Csíkszépvíz-Gyimesfelsőlok, s miután elhagyták e települések között kiépített szerpentineket, s az utolsó fordulónál eléjük táruló szemet gyönyörködtető látványt is, jobbra letérve a Gyimesek első kicsi településére, Bükkloka felé folytatják az utazást. Körülbelül négy kilométer után megérkeznek a PIPOSZ-BIRTOK haragos zöld fenyvesekkel, messze kéklő hegyekkel körbezárt vendégházaihoz.

A csend, a tiszta hegyi levegő és táj megindító szépsége fogadja a felfrissülni vágyó lelket. Javasoljuk, hogy látogasson el minden évszakban hozzánk és felejtkezzen el a mindennapi rohanásról a Gyimesek időtlenségbe zárt kicsiny világában!

Minden évszak

más és más lehetőségeket kínál a kalandot nem megvető, természetszerető vándornak.


Nyáron napsütötte dús legelők, kaszálók, zöld bársonnyal borított hegyek és dombok várják vendégeinket, és számtalan kristálytiszta vizű forrás vidám csobogása zenél fülükbe.

Csónakázótavunkon csónakázhat jó időben, s a fagy beállta után máris korcsolyát húzhat a lábára, hogy egy kicsit megmozgassa izmait. Mindehhez biztosítjuk a szükséges eszközöket, csónakokat, korcsolyákat, sőt a csapatoknak a jégkorongozáshoz szükséges kaput és ütőket is.

Motorosszán gyakorló pályánkon új izgalmakat élhet át minden kedves vendégünk, ahol felkészülhet egy hosszabb hegyi motorosszán túrára is akár. Birtokunkon megismerkedhet a hagyományos állattenyésztés szépségeivel, a pásztorok munkájával. Bárányok és kecskék között fedezheti fel az élővilág emberközeli pillanatait.

Télen

a csendes, békés, vastag fehér hótakaróval borított táj és fenyvesek látványa varázsolja el az idelátogatót.


Akár csendes pihenéssel, akár a vidéket bebarangolva, aktívan kívánja eltölteni szabadidejét, mindenféleképpen megtalálja azt, amire vágyik.

Kapaszkodjunk fel a szomszédos Szellő tetőre és egy csodálatos erdélyi látkép a lábunk előtt hever majd: az Alcsík- és Felcsíki-medence, a távoli, kékbe tűnő falvakkal, a Hargita vonulata, körben mintegy koszorúként: a Gyimesi-havasok és Moldva felé lejtő, majd lassan a semmibe vesző hegyek, Gyepece, Hosszúsarok, Hegyeshavas, Fekete-erdő és végül Gyergyó felé a Naskalat.

 
A Piposz Tanya szeretettel vár mindenkit
Nyáron napsütötte dús legelők, kaszálók, zöld bársonnyal borított hegyek és dombok várják vendégeinket, és számtalan kristálytiszta vizű forrás vidám csobogása zenél fülükbe.
A Piposz tanyán akár csendes pihenéssel, akár a vidéket bebarangolva, aktívan kívánjuk eltölteni szabadidőnket, mindenféleképpen megtaláljuk azt, amire vágyunk.