Programok - Piposz Birtok

Programok - Piposz Birtok

HUN
 
Programok

A Gyimesek természeti adottságának köszönhetően a túrázási lehetőségek széles palettájáról válogathatunk.

A havasokat gyalogosan vagy akár quad motorokkal is bejárhatjuk, télen felfedezhetjük a vidéket motoros vagy akár lovas szánnal is. Környékünk legmagasabb csúcsa, a Szellő-tető (1496 m) közvetlenül a birtok szomszédságában található, onnan könnyen megközelíthető.

A látvány, ami a Szellőről tárul a szemünk elé, leírhatatlanul gyönyörű.

PIP Kalandpark

Kötélpályánk gyermekeknek 35Ron/20-30 perc , felnőtteknek 45Ron/30-40 perc.Arra is van lehetőséged,hogy csak egyet csússzál a TIROLI pályánkon,hogyha kicsit a földtől szeretnél elrugaszkodni,ez 25Ron/oda-vissza.Tedd próbára magadat,családodat vagy akár a barátaidat is!

Unimogos túra

Lehetőség adódik,erdőn-mezőn,hegyen-völgyön keresztül csodálatos helyeket látni. Az ebédet a friss levegőn,tábortűznél sütögetve fogyasztani.

Túraszervezés


Túrázáshoz biztosítjuk a tapasztalt idegenvezetőt. Gyalog túra Szellő tetőre  érintve a régi magyar hadi utat,vízválasztót, motorsirülőt,szerelmesek kútját és Tatros forrást.


Folklórprogramok


Vendégeink ízelítőt kaphatnak a Gyimesi csángók életéből, megismerhetik a havasi élet zordságát, hagyományos csángó és székely rendezvényekre látogathatnak velünk.

Bicikli kölcsönzés

Lehetőség adódik kerékpárokat bérelni. Négy keréken ide gurulni a Piposz Tanyára és két keréken tovább kalandozni, felfedezni a vadregényes tájakat!

Wellness

Ha pihenni,kikapcsolódni szeretnél megteheted nálunk,hisz van egy olyan részlegünk ahol:sószoba,szauna, kinti dézsa található.

Motoros szánozás
Erdély

Az erdélyi -és immáron elmondható,- az anyaországi magyarság legnagyobb közös ünnepére, a csíksomlyói pünkösdi búcsúra egyre többen érkeznek Gyimesbe, hogy a csángók gyalogos zarándoklatához csatlakozva vegyenek részt az ünnepen.


Látnivalók a környéken:


Csíkszereda, Mikó-vár, ásványvizes fürdők, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Szent Anna-tó, 1000 éves határ.

Gyímes

Nemcsak a táj szépsége, hanem Gyimes gazdag történelmi, kulturális és néprajzi öröksége is csábító az idelátogatóknak.


A magyarság itt élő népcsoportja, a gyimesi csángók között az ember lépten-nyomon megtapasztalja az élő múltat.

 
A Piposz Tanya szeretettel vár mindenkit
Nyáron napsütötte dús legelők, kaszálók, zöld bársonnyal borított hegyek és dombok várják vendégeinket, és számtalan kristálytiszta vizű forrás vidám csobogása zenél fülükbe.
A Piposz tanyán akár csendes pihenéssel, akár a vidéket bebarangolva, aktívan kívánjuk eltölteni szabadidőnket, mindenféleképpen megtaláljuk azt, amire vágyunk.